Referenties

Voor de workshops Participatieverklaring hebben wij Jina al lange tijd als tolk. Zij is hierbij een hele goede, professionele tolk die de bijeenkomsten duidelijk vertaald. Zij neemt haar werk serieus en tolkt op een rustige en prettige manier, zonder zich op te dringen. Jina is prettig in de omgang, is altijd op tijd aanwezig en geeft vooraf een overzichtelijke prijsopgave. Kortom; zonder haar kunnen wij ons werk niet doen en zouden onze deelnemers zich ook niet kunnen verwoorden zoals dat nu wel kan!

Arnolde Spierenburg - Present Heerde


Jina is uiterst professioneel. Zij is beleefd, vriendelijk, correct en enthousiast. Zij ziet er representatief uit. Schijnbaar moeiteloos vertaalt zij de toch wel ingewikkelde tekst die de wethouder uitspreekt. Zij praat makkelijk voor grote groepen. En beweegt zich gemakkelijk tussen mensen. Ik ga Jina zeker weer vragen als wij een tolk nodig hebben!

Lizette de Jager - Gemeente Zwolle


Jina heeft voor mij als tolk gewerkt bij de workshops participatieverklaring. Dat was zo'n prettige samenwerking dat we haar voor de workshops met de nieuwe groepen weer gevraagd hebben. Ze weet precies in te schatten wanneer wat nodig is. Bij formele zaken houdt ze zich op de achtergrond en functioneert puur als tolk. Tijdens onze workshops ontstonden ook wat meer informele gesprekken, waarbij Jina soms mee deed aan het gesprek, daarbij ook vertaalde en als het nodig was de groep weer bij de centrale aandacht te roepen. Daarmee toont ze aan dat ze ervaring heeft of voor groepen/ klassen te staan. Wat voor mij als trainer prettig was is dat ze tijdens sommige discussies die onderdeel zijn van de workshop, soms een stukje achtergrond gaf in een paar zinnen, waarom iemand zo reageert of een dergelijke mening heeft. Door iets uit te leggen over hoe er in een islamitisch land tegen betreffend onderwerp wordt aangekeken gaf mij handvaten om meer de diepte in te gaan. Hierdoor heb ik veel uit de workshops kunnen halen, zodat het zowel voor de cursisten als voor mij leerzaam was. Mocht ik in de toekomst weer een Arabische tolk nodig hebben zal ik zeker Jina vragen. Naast dat ze prettig is in samenwerking, is ze discreet, punctueel en een vriendelijke vrouw. Ik raad haar zeker aan als tolk!

Tessa Flipsen - Trainer Participatieverklaring, stichting Present